top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

III projekto etapo pradžia ir pirmoji pažintis su jo dalyviais


Lapkričio 20 d. Vilniuje įvyko pirmasis projekto "Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" mokytojų susitikimas, tuo pačiu ženklinantis trečiojo projekto etapo pradžią.


Šiemet dalyvių daugiau nei bet kada iki šiol, nes prie pagrindinių, 15-os visose projekto veiklose dalyvaujančių mokyklų, prisijungė dar 12-os mokyklų mokytojai, turėsiantys galimybę gilinti savo medijų raštingumo kompetenciją. Šie mokytojai dalyvaus mokymuose, kūrybiniuose seminaruose, ves medijų pamokas mokiniams, taip pat turės galimybę susitikti su medijų ekspertu / eksperte savo mokykloje. Projektui patenkinus jų lūkesčius, šios mokyklos bus kviečiamos įsitraukti į projektą pilnu pajėgumu kitąmet.

Pirmojo susitikimo metu mokytojai iš Vilniaus, Vilniaus rajono, Visagino, Pasvalio, Kauno ir Klaipėdos miestų mokyklų buvo supažindinami su projekto eiga, veiklomis, medijų raštingumo samprata, taip pat kviečiami diskusijai apie medijų reikšmę ugdyme bei asmeniniame gyvenime.

Antroji susitikimo dalis buvo skirta praktinei medijų pamokų treniruotei, kurioje patys mokytojai tapo mokiniais ir kartu su medijų edukatore Ginte Žulyte analizavo dokumentinio filmo "Ninok" (rež. Niki Padidar) atvejį. Artimiausiais mėnesiais mokytojai patys ves medijų pamokas savo mokiniams, tad linkime jiems įdomaus mokymos(-si) proceso ir gerų įspūdžių!


Primename, kad visas metodines priemones gali naudoti visi norintys. Jas visas rasite mūsų svetainėjes skiltyje "metodinė medžiaga".

bottom of page