top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

Kino pamokos Visagino ir Klaipėdos moksleiviams kartu režisieriais A. Blaževičiumi ir M. Sargsyan


Kovo pradžioje Visagino "Gerosios vilties" ir Klaipėdos "Gabijos" progimnazijos moksleiviai leidosi į netradicinį ugdymo procesą. Tris dienas kartu su kino režisieriais Andriumi Blaževičiumi ir Marat Sargsyan mokėsi kino kalbos ir vaidybinio kino gamybos.


Jokių kitų pamokų tik pažintis su kino kalbos elementais, filmų peržiūros bei jų analizė, istorijų kūrimas, jų perkėlimas ant popieriaus, o tada į ekraną. Mokiniai, lydimi Andriaus ir Marato, ne tik sukūrė 8 vaidybinius trumpametražius filmus, bet ir įgijo techninių, filmavimo, montavimo, įgūdžių.



Klaipėdos "Gabijos" progimnazijos mokytoja Rima džiaugėsi, jog kūrybinės dirbtuvės ne tik suteikė teorinių bei praktinių žinių apie kino mediją, bet ir teigiamai veikė mokinių bendrąsias kompetencijas: kūrybinę, kritinio mąstymo, komunikavimo ir bendradarbiavimo.

Vaikai įgijo daug pozityvios patirties, pasirodė  kituose vaidmenyse, kitokiomis emocijomis. Visagino "Gerosios vilties" progimnazijos mokytoja Marija džiaugėsi pažintimi ir galimybe padirbėti su tikrais profesionalais.


Džiaugiamės ir mes, ir nekantraujame pasidalinti kūrybinių dirbtuvių rezultatais, kurie jūsų ekranus pasieks iškart po premjeros medijų festivalyje.


Už dirbtuvių akimirkų įamžinimą dėkojame Rimai, Andriui ir Maratui.


bottom of page