top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazijoje startuoja kūrybinės dirbtuvės


Vasario 25 d. prasidėjo kūrybinių dirbtuvių etapas projekte dalyvaujančioms mokykloms. Pirmieji į kūrybinį procesą nėrė Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazistai ir jų mokytojas, rašytojas, eseistas, kino mylėtojas, Dainius Sobeckis.


Gimnazistai, kartu su režisierėmis Marija Stonyte ir Aiste Žegulyte, visas tris dienas gyveno vaidybinio kino gamybos ritmu. Pirmąją dieną įgijo teorinių žinių apie vaidybinį kiną, scenarijaus rašymo ir jo pristatymo patirties. Antrąją dieną tapo režisieriais, garsistais, operatoriais, prodiuseriais, aktoriais ir bandė istoriją perkelti į ekraną. Trečioji diena įprastai pareikalauja daugiausiai pastangų - nufilmuoti kadrai montuojami. Montažo procesas reikalauja kruopštumo ir techninių įgūdžių, tačiau visą tai atperka rezultatas - filmas. Dirbtuvės baigiamos kūrinių peržiūra ir aptarimu.



Anot mokytojo Dainiaus, Marija su Aiste į jų gimnaziją atnešė tokį pozityvumą, kurio turbūt jiems iki šiol vis dar trūko. Jos taip nuoširdžiai dalinosi savo patirtimi, kad vaikai iš karto tai pajuto, ir priėmė jas labai šiltai. O jų veiduose niekada nedingstanti šypsena nubrėžė konstruktyvią dirbtuvių kryptį.


Su Vėtrungiečių kūryba galėsite susipažinti jau visai netrukus medijų festivalio renginiuose arba sekdami mūsų naujienas.


Nuotraukų autorius Dainius Sobeckis.

bottom of page