top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

Kūrybinės dirbtuvės karantino metu

Ar įsivaizduojate kaip atrodo virtualios kūrybinės dirbtuvės mokiniams karantino metu? Jei neįsivaizduojate, mes jums papasakosime.


Veiksmo vieta: privati Facebook grupė Trukmė: 3 dienos Dalyviai: mokiniai, mokytojai, kūrybinių dirbtuvių vedėjai


Dirbtuves pradedame rytiniu skambučiu nuotlinių susitikimų platformoje ZOOM. Susipažįstame, kalbame apie lūkesčius, mintis ir idėjas. Baigę skambutį, judame prie spalvingų ir į kino, reklamos ar televizijos pasaulį nukeliančių vaizdo pamokų. Mokomės apie mediją, jos veikimo principus, poveikio priemones, kino kalbos elementus, gamybos etapus. Vėliau kuriame filmo įdėją, galvojame kaip ją pasakosime vaizdais, sugalvoję - perkeliame į kadruotę.

Antrąją dieną ir vėl pradedame ZOOM. Kalbamės apie idėjas ir jų įgyvendinimą. Peržiūrime vaizdo pamoką apie filmo gamybą ir likusią dienos dalį paliekame savo kūrinio filmavimui.

Trečiąją dieną pradedame pažintimi su montažo procesu, o baigiame mokinių darbų peržiūra. Žiūrime vaizdo pamoką apie montažą, išbandome naujas programas ir susiskambiname pasikalbėti, ar viskas aišku, ar nekyla techninių nesklandumų. Jei ne - sėdame montuoti filmų. Dieną pabaigiame mokinių filmų peržiūra Twitch.tv platformoje ir darbų aptarimu nuotolinių susitikimų platformoje ZOOM.

Pirmieji šį naują formatą išbandė puikieji Vilniaus Sofijos Kovalevskajos, Salomėjos Nėries, Joachimo Lelevelio inžinerijos, Klaipėdos Žaliaklnio bei Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijų moksleiviai ir jų mokytojai. Įspūdžiai puikūs!

Susidomėjote? Kviečiame žvilgtelti į naujas vaizdo pamokas, kurių pagrindu ir vykdome nuotolines kūrybines dirbtuves: https://www.didelimaziekranai.lt/vaizdo-pamokos



Projektas Dideli maži ekranai įgyvendinamas bendradarbiaujant su Britų taryba Lietuvoje. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


bottom of page