top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

Medijų edukacijos iniciatyvos Klaipėdos "Aitvaro" gimnazijoje

Atnaujinta: 2019-02-15


Klaipėdos "Aitvaro" gimnazijoje antrus metus iš eilės tęsiasi projekto "Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" veikla.


Gruodžio 6 d. gimnazistai, dalyvaujantys projekte, rinkosi į aktų salę, kurioje vyko susitikimas su VšĮ "Meno avilys" projektų kuratore Jelena Šalaj. Susitikimo metu buvo aptarta praėjusių metų kūrybinė veikla, išklausyti mokinių lūkesčiai, aptartos galimybės renkantis naują medijų sritį bei pateikti pasiūlymai dėl medijos savaitės renginių.



Penktadienį, gruodžio 7 d., projekto dalyvių komanda (Arina Lisovskaja, Julija Ivanova, Ksenija Vasiljeva) buvo pakviesta į susitikimą su "Gabijos" progimnazijos aštuntokais (8a klasės mokiniais ir jų vadove Rima Norkiene), kurie šiais metais įsijungė į projektą. Susitikimo metu mūsų mokiniai papasakojo apie vykdomo projekto veiklą, pasidalijo įspūdžiais, patirtimi, pristatė kūrybinius darbus bei davė patarimų, kaip organizuoti veiklas.


Klaipėdos "Aitvaro" gimnazijos mokiniai, vadovaujami mokytojų Žaklinos Peseckaitės ir Daivos Rudienės, aktyviai gilina žinias medijų srityje. Buvo surengta diskusija apie šiuolaikinę kino industriją, aiškinomės, kodėl šiuolaikinė kino industrija tebenaudoja analoginį kino formatą. (Mokiniai analizuodami šią temą savarankiškai rinko medžiagą, o užsiėmimų metu dalijosi mintimis su projekto dalyviais). Didžiausio mokinių susidomėjimo ir diskusijų sulaukė Lietuvos kino režisieriaus Arūno Žebriūno 1969 m. sukurtas meninis filmas "Gražuolė" bei režisieriaus Neil Burger filmas "The Illusionist" (2006 m.), gavęs Oskaro nominaciją už geriausią kinematografiją. Po filmų peržiūros mokiniai aptarė analoginės ir skaitmeninės technologijos galimybes, specialiųjų efektų pritaikymą bei surašė minčių koliažą, kuriame buvo akcentuojamas ne siužetas, o vizualinė raiška.


Straipsnio autorė Daiva Rudienė

bottom of page