top of page
Writer's pictureDideli maži ekranai

Pirmasis susitikimas su mokytojais

Lapkričio 14-15 dienomis vyko pirmasis IV projekto sezono pradžią žymintis susitikimas su mokytojais iš 16 Klaipėdos, Šalčininkų, Vilniaus, Vilniaus rajono ir Visagino mokyklų.


Susitikimo tikslas - ne tik išgirsti apie projektą ir jo metodiką, bet, svarbiausia, susipažinti vieniems su kitais ir kurti tokią atmosferą, kuri skatintų bendradarbiavimą, kurybą, dalinimąsi žiniomis, idėjomis bei patirtimis.

Pirmąją susitikimo dieną medijų antropologės, kino edukatorės Gintės Žulytės padedami, pradėjome pažintį su kino kūrimu. Kūrybinės dokumentinio kino dirbtuvės „Portretų“ tema kvietė geriau pamatyti save ir kitus, taip pat įgyti filmavimo pradmenų. Peržiūrint dalyvių portetus, juos analizavome ir klausėme dalyvių prisistatymų.

Pirmąją dieną užbaigėme susitikimu su psichologe, socialinių mokslų daktare Jelena Šalaj pokalbiui, kaip gyventi su žmonėmis, gyvenančiais su medijomis? Jelena dalinosi ne tik savo žiniomis ir tyrimų apie šiuolaikinių medijų vartojimą duomenimis, bet ir realia patirtimi, auginant 4 vaikus ekranų kultūroje.

Antrąją dieną mokytojai mokėsi montažo pagrindų, susipažino su projekto mokymo įrankiais mokytojams, apimančiais mokiniams aktualius audiovizualinių medijų produktus ir formas, mokėsi juos taikyti praktikoje. Analizavo Vytauto Damaševičiaus filmą „Barikadų vaikai“ bei kelias audiovizualines reklamas.


Nuoširdžiai dėkojame Gintei Marijai Ivanauskienei, už gerą nuotaiką, judesį ir žaidimus, Dovilei Alėbaitei, už mokymų organizavimą. O ypatingas AČIŪ nuostabiems mokytojams. Džiaugiamės, jog šiuos mokslo metus praleisime drauge!


Mūsų strateginis partneris: Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukos: Glasses'n Beard Photography.

Kommentare


bottom of page