top of page
  • Writer's pictureDideli maži ekranai

Medijų festivalis prasideda

Atnaujinta: 2019-05-23

Džiaugiamės galėdami pranešti, jog nuo dabar iki pat birželio vidurio girdėsite naujienas iš mokyklų organizuojamų renginių medijų festivalyje, kurie ne tik peržengs mokyklų sienas ar atvers jų duris vietos bendruomenėms, bet ir stiprins mokyklų draugystes.



Viso mėnesio metu vyks projekte dalyvaujančių mokyklų susitikimai, mokinių kurtų audiovizualinių kūrinių peržiūros, debatai, protmūšiai, kino filmų peržiūros, susitikimai su medijų industrijos atstovais, kūrybinės dirbtuvės ir daugybė kitų veiklų, vyksiančių kino teatruose, bibliotekose, galerijose, menų inkubatoriuose, kultūros fabrikuose ar atvirose mokyklų erdvėse Vilniuje, Naujoje Vilnioje, Visagine bei Klaipėdoje.


Medijų festivalyje pirmieji startavo Klaipėdiečiai, gegužės 14 d. kvietę savo mokyklos bendruomenę susitikti Prano Domšaičio galerijoje pokalbiui apie projekto patirtį ir rezultatus. Mokyklos bendruomenei taip pat buvo pristatyti 7 dokumentiniai filmai, kurti mokinių kūrybinių dirbtuvių metu, kartu su dokumentinio kino režisierėmis Aiste Žegulyte ir Marija Stonyte.


Gegužės 17 d., 13:30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje vyks jau tradicija tapęs Klaipėdos "Vėtrungės" ir "Aitvaro" gimnazijų susitikimas, mokinių kurtų dokumentinių ir vaidybinių trumpametražių filmų peržiūra bei debatai su I. Kanto viešosios bibliotekos skyriaus vedėja L. Liutkute.


Gegužės 29-30 dienomis Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijoje vyks projekte dalyvavusių vienuoliktokų vedamos kino dirbtuvės savo bendraamžiams "Aštau". Su režisieriais Marija Kavtaradze ir Laurynu Bareiša dirbę moksleiviai perduos kūrybinių metu įgytą patirtį savo draugams.


Birželio 5 d., 9 val. Salomėjos Nėries gimnazijos 11-okai rinksis "Pasakos" kino teatre į savo darbų bei filmo "Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daktus)" peržiūrą, kurią lydės susitikimas su filmo režisiere Aiste Žegulyte ir operatoriumi Vytautu Katkumi. Tuo tarpu Salomėjos Nėries gimnazijos 9-okai, keliaus į E. Olmi filmo "Il Posto" peržiūrą, vyksiančią Vilniaus Mokytojų namuose.


Birželio 5 d., 18 val. bendruomenės dienos Vilniaus Petro Vileišio gimnazijoje. Mokyklos bendruomenės naria tyrinės "Judesio" temą. 8 klasės moksleiviai kurs trumpametražius įamžinančius judesį, vyks ilgametražio T. Richardson filmo "Ilgų distancijų bėgiko vienatvė" (angl. The Loneliness of the Long Distance Runner) peržiūra bei aptarimas.


Birželio 6 d., 11 val. kviečiame į projekte dalyvavusių Klaipėdos mokyklų audiovizualinių kūrinių peržiūrą Klaipėdos Kultūros fabrike. Dalyvaus Klaipėdos "Gabijos" ir "Vėtrungės" progimnazijų bei "Aitvaro" ir "Vėtrungės" gimnazijų moksleiviai.


Birželio 7 d., 11 val. "Skalvijos" kino centre vyks Vilniaus Lelevelio inžinerijos gimnazijos, Vilniaus Lietuvių namų ir Pagirių gimnazijos kūrinių peržiūra kino ekrane. Po jos - Michael Dudok de Wit animacinio filmo "Raudonasis vėlžys" (angl. The Red Turtle) peržiūra ir aptarimas.


Tos pačios birželio 7 dienos vakarą, 17 val. kviečiame į Užupio menų inkubatorių pasimatyti su Vilniaus "Ąžuolyno", Petro Vileišio progimnazijomis bei Vilniaus "Ateities" mokykla, kurios dalinsis savo kūryba ir dalyvavimo projekte patirtimis.


Birželio 11 d. Visagino miesto bendruomenė kviečiama į Visagino "Gerosios Vilties" gimnazijos kiemelį "Žiburio" ir "Gerosios Vilties" mokinių kūrybos peržiūrą bei pasitikrinti savo žinias apie medijas protų kovoje.


Birželio 11 d. Naujosios Vilnios bibliotekoje susitinka visos trys Naujosios Vilnios gimnazijos "Juzefo Ignacijaus Kraševskio", "Žaros" ir "Laisvės". Visos trys mokyklos prisatatys audiovizualinių medijų iniciatyvas savo mokyklose, vyks kūrinių peržiūros bei diskusija su žurnaliste Indre Makaraityte.


Birželio 12 d. Vilniaus Aleksandro Puškino mokykloje - kompiuterinių žaidimų diena. Mokinių kurtų kompiuterinių žaidimų pristatymai, testavimai ir kitos kūrybinės ir pažintinės veiklos kompiuterinių žaidimų tematika.


Susitikime!

Dideli maži ekranai

bottom of page